Mak je sitno, crno ili sivo seme cveta maka koje se koristi u pripremi raznih jela. Ovaj začin se najčešće koristi u pečenju i poslasticama, ali se može dodati i salatama ili čorbi. Mak je bogat izvor proteina, vlakana i esencijalnih masnih kiselina, kao i vitamina i minerala kao što su kalcijum, magnezijum i gvožđe. Osim toga, mak ima antioksidativna svojstva, što ih čini korisnim za održavanje zdravlja i prevenciju bolesti. Može se koristiti kao dodatak kolačima, hlebu, pecivu, a može se i samleti u prah i koristiti za pripremu sosova ili kao dodatak jelima kao što su rižoto i testenina. Ukratko, mak je ukusan i hranljiv začin koji se može koristiti u raznim jelima za poboljšanje ukusa i povećanje nutritivne vrednosti hrane.
NAPOMENA:
Opis ovog proizvoda je pisan isključivo u informativne svrhe i ne treba da se koristi kao zamena za stručne medicinske savete.
Reviews
There are no reviews yet.