Karanfilić je popularan začin koji se dobija iz pupoljaka karanfilića. Celi karanfilići su plodovi karanfilića koji se koriste u kulinarske i medicinske svrhe. Ovaj začin je jakog i intenzivnog ukusa, a često se koristi u pripremi raznih jela, uključujući jela od mesa, čorbe, supe, ali i kolače i poslastice. Osim po kulinarskoj upotrebi, karanfilić je poznat i po svojim lekovitim svojstvima, posebno po ublažavanju bolova u zubima i desni. Karanfilić se može koristiti kao sastojak raznih preparata i lekova, a koristi se i u aromaterapiji zbog prijatnog mirisa. Celi karanfilić se čuvaju u dobro zatvorenoj posudi na suvom i hladnom mestu, a pre upotrebe se najčešće izgnječe ili sitno iseckaju. Sa svojim intenzivnim ukusom i lekovitim svojstvima, karanfilić je nezaobilazan začin u mnogim kuhinjama i ima mnogo medicinskih upotreba.
NAPOMENA:
Opis ovog proizvoda je pisan isključivo u informativne svrhe i ne treba da se koristi kao zamena za stručne medicinske savete.
Reviews
There are no reviews yet.