Kukuruzna palenta je tradicionalni proizvod koji se dobija mlevenjem kukuruza i obično se konzumira kao prilog raznim jelima, posebno u italijanskoj i balkanskoj kuhinji. Palenta se kuva u vodi, uz stalno mešanje, dok ne postane gusta i kremasta. Nakon toga, može se servirati kao topla kaša, ili ostaviti da se ohladi i stvrdne kako bi se kasnije mogla iseći na kriške ili kocke. Palenta je prirodno bezglutenski proizvod, bogat je izvor ugljenih hidrata, vlakana, vitamina B kompleksa i minerala poput gvožđa i magnezijuma. Može biti odličan izbor za vegetarijance i vegane, kao i za one koji žele da izbegnu hranu koja sadrži gluten. Palenta se može poslužiti sa raznim prelivima, poput sira, maslaca, paradajza, povrća i mesa, ili čak kao slatki desert sa voćem i medom.
NAPOMENA:
Opis ovog proizvoda je pisan isključivo u informativne svrhe i ne treba da se koristi kao zamena za stručne medicinske savete.
Reviews
There are no reviews yet.