Pimento je začin bogate arome i ukusa, koji se dobija sušenjem i mlevenjem ploda stabla pimenta, koji se naziva i “jamajčanska biber”. Ovaj začin je popularan u karipskoj i meksičkoj kuhinji, gde se koristi za pripremu raznih jela kao što su meso, riba, povrće, sosevi, supe i variva. Pimento je karakterističnog slatko-ljutog ukusa koji podseća na kombinaciju cimeta, karanfilića, muškatnog oraščića i bibera, pa se često koristi kao zamena za ove začine. Pimento je takođe bogat vitaminom C, kalcijumom i gvožđem i ima antioksidativna svojstva. Ovaj začin se može koristiti kao glavni sastojak ili kao dodatak drugim začinima za obogaćivanje ukusa jela. Pimento se čuva na suvom i hladnom mestu, daleko od sunčeve svetlosti, kako bi sačuvao svežinu i aromu. Svojom karakterističnom aromom i ukusom, pimento je nezaobilazan začin u svakoj kuhinji i odličan izbor za sve koji žele da daju poseban ukus svojim jelima.
NAPOMENA:
Opis ovog proizvoda je pisan isključivo u informativne svrhe i ne treba da se koristi kao zamena za stručne medicinske savete.
Recenzije
Još nema komentara.